Startsida

Om företaget

Produkter

Länkar

Kontakt

Mina försäljningsställen

Om företaget

1969-1970 gick jag en kurs i vävning men min tid räckte inte till eftersom jag var gravid så jag valde att inte fortsätta. Kursen väckte ett stort intresse hos mig, så efter att vi flyttat till ett eget hus återupptog jag vävningen på en lånad vävstol. Min egen första vävstol köpte jag efter att mitt andra barn fötts och tillbringade då allt mer tid framför vävstolen.

I mitten på 80-talet blev jag medlem i hantverkskollektivet Humlan i Eskilstuna där jag lärde känna många kreativa hantverkare som inspirerade till fortsatt arbete. Jag valde sedan att gå terminskurser i textil sömnad och textil vävning. Fram till förra året har jag också varit cirkelledare. I mitten av 90-talet bildade vi Hantverksgruppen Sörmland med försäljningslokaler i Norra Hamnmagasinet i Nyköping.

Under åren som gått har det blivit fler vävstolar och min man har byggt en vävstol i björk som jag väver plädar på. Nu ägnar jag en stor del av min tid åt mitt hantverk, det har blivit en heltidssyssla. Jag deltar också på mässor och på hantverksmarknader. Jag ska bland annat delta på en hantverksmässa i Borlänge i oktober 2006.

Det är viktigt för mig att tillverka unika, vackra och hållbara hantverksprodukter i naturmaterial, samt att föra hantverkstraditionen vidare.